2 Verona vaks Castelijn Zwart Aktetas Beerens 9684 amp;

De getijden worden veroorzaakt door de aantrekkingskracht die de maan en de zon op het oppervlaktewater van de aarde uitoefent. Hierdoor ontstaat het verschijnsel van eb en vloed.

Voor een zeiltocht op de Waddenzee is het belangrijk om te weten wanneer het eb of vloed is, om te kunnen bepalen of het opkomend of afgaand water is. Aan de hand daarvan kunnen wij de afvaarttijd naar de verschillende eilanden bepalen.
Het is altijd makkelijker om met de stroom mee te zeilen, dan tegen de stroom in. Vooral als we voor een deel van de tocht tegen de wind in moeten kruisen.
Kennis van de waterstanden is noodzakelijk om te kunnen bepalen of we over een zandbank heen kunnen varen, of dat we er omheen moeten. Voor het droogvallen op het wad is het belangrijk te weten hoeveel het water nog zakt of stijgt.

De waterstanden en de tijden voor hoog en laag water veranderen iedere dag en worden in de z.g.n. getijdentabellen gepubliceerdSlipper 5 Met 39 wit Maat Groen Logo 39 5 37cma00181r7 Lacoste 7 8dwHnCZ

http://getij.rws.nl/getij_resultaat.cfm?location=KORNWDZBTN

Red Light Grey Prints Up Slipper Reef Ahi Rf4xqnvz
Slippers 75 Bruine Bruine 451 Lazamani Lazamani 0OYtqt
2 Beerens Castelijn vaks 9684 amp; Aktetas Zwart Verona